Aktuellt

Information om kommande konferenser, seminarier m.m.

”Klarsyn – Den heliga vetenskapen”

en programserie som omfattar sex avsnitt, sänds första gången i kanal 10 torsdagen den 14 mars kl 19:30, repris 15/3 3:30 och 11:30. Därefter kommer ett nytt avsnitt varje vecka. Varje avsnitt tar 30 minuter.

Peter Stenumgaard är bl.a. professor vid Linköpings universitet. I den sex avsnitt långa programserien undervisar han om vetenskapens brister, hur människan har gjort vetenskapen till gud, men att förtroendet för den sjunker och att den inte har svar på de utmaningar vi står inför i framtiden.

Böcker av Peter Stenumgaard, ”Vetenskap och tro” och ”Illusionen om vetenskapen ” hittar du på webbshopen www.xpmedia.org.

————————————–

Bibelforum i Pingstkyrkan i Vännäs den 6 april

Bibeln gör anspråk på att vara en bok från Gud, ett budskap med gudomlig auktoritet. De bibliska författarna menar sig verkligen vara ledd av den Helige Ande att uttala Hans ord. Deras budskap kommer genom uppenbarelse så vad de skrev ner var utandat (inspirerat) av Gud själv. Idag ifrågasätts Bibelns inspiration och auktoritet. Vi vill med den här dagen lyfta fram att Bibeln går att lita på och att ”hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet,” (2 Tim 3:16) Vi har inbjudit Seth Erlandsson som huvudtalare.

Program för Bibelforum i Vännäs

12:00 Lunch (OBS! Anmälan, se nedan.)
13:00 del1. – Hur har Bibeln kommit till?
14:00 del2. – Finns det tre Jesajor?
15:00 Fikapaus
15:30 del 3. – Varför är Bibelkritiken så farlig?
16:30 Middag (OBS! Anmälan, se nedan.)
18:00 Kvällssamling. Gardells Jesus och Bibelns Jesus?
Ingen anmälan behövs till seminarierna men vill du äta lunch och middag anmäler du dig senast onsdagen den 3 april till Magnus Enström via e-post: mag_enstrom@hotmail.com eller telefon: 076-811 12 02. Vi tar ut självkostnadspris för maten. Arrangeras i samarbete med studieförbundet Bilda.

XP media finns på plats med bokbord.