Ny bok av Rickard Cruz. Läs inledning och de första kapitlen. Ladda ner pdf-fil nedan.

Det finns en växande medvetenhet bland många kristna att nattvarden, som den utförs i de flesta kyrkor, inte ens liknar den måltid som lärjungar till Jesus delade med varandra under det första århundradet. Från början firades Herrens måltid runt matbord, med riktig mat, i vanliga hem, när lärjungar till Jesus kom samman för att fira sin Herre. I den här boken förklarar Rickard Cruz vad Bibeln faktiskt säger om Herrens måltid, hur kyrkan gick från matbord till altare och hur vi idag har möjlighet att återfinna våra rötter.
Boken spränger fördomar och slår hål på missuppfattningar om nattvards­måltid och församlingsliv. Det är mer än en återberättelse om Jesu måltid och en skildring av hur de första lärjungarna träffades som församling. Rickard Cruz skriver med både passion och skicklighet.
Charles Kridiotis, simplechurch.se, Stockholm (ur förordet)

Teologen och pionjären Rickard Cruz har utrustat sig med god kunskap i Guds Ord och i aktuell teologi. Denna bok täcker på ett mycket förtjänstfullt sätt in en fräsch och utmanande nattvardsteologi med en medveten fokusering på Jesus Kristus som Frälsare och Herre.
Per-Axel Sverker, teol dr, Örebro (ur förordet)

Läs inledning och de första kapitlen. Ladda ner pdf-fil!

Beställ boken på XP Medias webbshop www.xpmedia.org

Skribent: Rickard Cruz